lørdag 13. september 2014

En avslappende hagedag=)

Selv om det er en del praktiske ting som bør gjøres i hagen, har jeg i dag hatt en veldig avslappende hagedag. Jeg har ruslet rundt, puslet litt, klipt av en blomst her… og en der… drukket te, og tatt masse bilder=) Med  andre ord en helt perfekt hagedag=)

 

Fantastisk høstvær gjør hagelivet enda bedre, og det er fortsatt en del blomster i hagen=) Dahlia i mengder gjør seg veldig godt i høstsola=)


Jeg var litt treg med å så erteblomstene i år, så de startet blomstringen sent. Akkurat nå er jo jeg glad for det, for de pynter opp hagen=) Og de lukter utrolig godt.


Noen synes blomkarse er en litt traurig blomst, men jeg synes den er nydelig=) Skal egentlig plante løk der den står, men har ikke hjerte til å ta den bort enda…..


Fredløs er vel egentlig en svartelistet blomst, og det kan hende jeg burde tatt den ut av hagen. Den står i et bed hvor jeg har god kontroll på den, men den hjelper kanskje ikke. Hva gjør dere med de svartelistede?


Neste år skal jeg så enda flere sommerblomster, for jeg begynner å skjønne at de også er en hagegave=) Jeg er redd for å så så mye at jeg blir lei, men det skal jeg slutte å være redd for! For hva er det verste som kan skje? 


Måtte macro-leke litt også, og det er ikke bare blomstene i hagen som er dekorative. Frøhodene til valmuen er også fin. Da jeg tømte de for frø, sa gubben at de fungerte som pepperbøsser… og det er jammen helt sant=)


Luftløken er også dekorativ, og den skal vi finhakke og ha i mat. Nam, nam=)


Jeg fikk tomater til slutt=) Ganske mange også, og enda flere er det i drivhuset. Sjokoladetomater smaker ikke sjokolade, men de er veldig gode.

Dagens hagedag er min helgeglede hos Vivi. Gå inn til henne for flere gleder=)

Håper dere får ei fin helg=)

Vibeke=)



lørdag 6. september 2014

Hvor lekne skal vi være?

Vi har lenge hatt en drøm om hekk, og en ikke helt vanlig hekk. I den ene enden av dette partiet er det allerede en gammel hekk av berberis, og den skal vi ta vare på. Resten av hekken skal være leken med partier med ulike hekkeplanter. Og det blir veldig spennende å se om dette kommer til å bli morsomt eller rart=)



I fjor startet vi prosjektet, og vi plantet barlind da vi lagde nytt bed. Vi hadde en plan om å plante resten også, men det rakk vi ikke før det plutselig ble vinter.


Litt flaut at jeg ikke husker hva denne heter, med dette er i alle fall den nest siste biten av hekken. Tror det blir morsomt med et parti med brokete blader=)


De siste sju hekkeplantene blir alperips, og de skal forhåpentligvis plantes i morgen. Og nå blir det veldig spennende hvordan dette hekkeprosjektet blir=)


Vi har et veldig slitent gjerde, og det kunne vi egentlig tatt ned, men det synes jeg er for tidlig. Derfor skal det nå pusses opp. Vi har har laget "huller" til hekkeplantene, slik at de får nok luft og sol. Og nå er det store spørsmålet, hvilken farge skal gjerde ha? Jeg er fristet til å male det grønt, men er redd det vil bli voldsomt. Så skal vi gå for et lekent grønt gjede? Eller et klassisk hvitt? Hva tror dere?=)

Det er morsomt med hageprosjekter, og jeg håper den fine høsten varer lenge=)

Håper dere har en fin, fin lørdag=)

Vibeke=)