fredag 23. mai 2014

Kjøkkenhagen=)

Den nye kjøkkenhagen er ferdig, og vi er veldig fornøyd med resultatet. Heldig er jeg som har en gubbe som snekrer det jeg ønsker meg=)


Ikke firkantet, rett og slett fordi jeg ikke vil ha det for stramt=) Jeg ønsker meg en frodig og fluffy hage=)


Ikke det beste bildet på grunn av det fine været vi har hatt den siste uka=) I den borteste kassen er det rabarbra og jordbær=)


Gleder meg til kassene er fylt med godsaker=)


Vi har lagt stein rundt kassene, og de er satt sammen slik at gressklipperen går akkurat i mellom=) I denne kassen er det gulrøtter, og jeg har satt oppi små pinner i håp om at kattene holder seg unna!!!



Ved siden av kassene har vi en plan om å plante bringebær, slik at det blir to rekker med=)


Nydelig vær, og nå litt regn gjør at hagen strutter av glede. Det er masse blomster, og jeg nyter hver eneste dag i hagen=)

Har dere morsomme hageprosjekter på gang?

Goooood helg til dere=)

Vibeke=)

fredag 16. mai 2014

Humleblogge=)

For ikke lenge siden utfordret Elisabeth meg til å humleblogge, og den utfordringen synes jeg det var koselig å få=)

Jeg har jo lest om at humlebestanden har gått drastisk ned de siste årene, og jeg synes det er flott at man kollektivt forsøker å gjøre noe med det. Jeg tenker at dette må være en vinn-vinn-situasjon. Vi blir utfordret til å plante enda flere flotte blomster og trær, og humla får surre rundt å forskyne seg av godsakene.

Jeg tror det viktigste vi har gjort for humla her hjemme er å slutte med gift. I mange år nå er det ikke blitt brukt gift i hagen, og vi forsøker andre måter når skadedyrene kommer=)


Det finnes flere nettsider som kan fortelle hvilke blomster, planter og trær som er humlevenlige. Jeg har forsøkt å tenke gjennom hvilke blomster jeg ser at humla liker best her hjemme. De liker selvfølgelig frukttrærne vi har, men i tillegg til det, så tror jeg kuletistelen må være humleblomst nummer en! På bilde over ser dere at det til og med kan være kamp om plassen=)


Revebjella er også populær, og da er det fint at det er mange å ta av. Den har jo til og med egen landingsstripe=)


Timianen er også populær hos humlene, og den er jo i tillegg nydelig, så plant i vei=)


Kaprifolen tiltrekker seg også humler, og den her hjemme har som regel veldig mange blomster. Jeg vet ikke om den står på humlelister andre steder, men humla trives i alle fall i kaprifolen her=)




Stjerneskjerm, kjempeverbena og solhatt er andre humlefavoritter i hagen=) Håper dere alle slår et slag for humla! Jeg planter i alle fall noen ekstra blomster til ære for dem=)

Mange har fått utfordringen, og jeg forsøker videre å utfordre Vivi og Maria til å humleblogge=)

Ønsker dere ei flott 17.mai-helg. Hipp hurra=)

Vibeke=)

søndag 11. mai 2014

Hageprosjekter=)

Det er dessverre blitt altfor lite tid til å lese blogger i det siste. Det handler litt om at det er vår,  full timeplan og at jeg bør bruke deler av fritiden min på eksamensoppgaven som skal leveres om kort tid! Aldri har jeg vært så bakpå med en oppgave før, og den følelsen er ikke så god….



For et par uker siden fikk jeg en koselig pakke i posten, og det er alltid stas når noe hyggelig dumper ned i postkassa. Tuuuusen takk til Berit for koselig gave=)


I pakken var det en bok om roser, hagehansker og frø. Boka og hanskene er allerede tatt i bruk, og om ikke lenge skal frøene i jorda=)


Prosjekt kjøkkenhage skrider frem, og om ikke lenge skal dere få se hvordan den ble. Veldig artig å utvide, og nå er det plass til enda flere grønnsaker=)



Vi har ikke så mange begrensninger i Kiellandsgata, og i kjent stil har vi startet på et nytt prosjekt før andre er ferdige. Og selvfølgelig rett før 17.mai! Nå ligger det litt press på oss for å få dette prosjektet mer eller mindre ferdig til helga. Steinene utenfor gjerdet har grodd igjen, de er nå tatt ut, det er rensket opp, og steinene er lagt tilbake. Gjerdet skal opp igjen, og skal få stå til vi har fått fin og stor hekk=) 


I tillegg til prosjekt kjøkkenhage og mur/gjerde koser vi oss med blomster i hagen. Og jeg gleder meg til å få det jeg har sådd i jorda=)


Selv om det ikke har vært veldig varmt de siste ukene, blomstrer det mye i hagen akkurat nå. Alpeklematisen er veldig søt, og lager en grønn og fin portal inn til sitteplassen vår=)


Perleblomster i fleng=)


Auriklene står også i full blomst, og nå er det bare å nyyyyte dagene i hagen=)

Elisabeth har utfordret meg til å humleblogge, og det innlegget kommer om ikke så lenge=)

Fiiiin kveld til dere=)

Vibeke=)