mandag 19. september 2011

Kjærlighet for bøker=)

Gjengen i Kiellandsgata elsker bøker, og både store og små leser veldig mye.


Før hybelboeren flyttet hadde vi ei lita stue i første etagen med plass til veldig mange bøker. Etter at vi startet oppussingsarbeidet har bøkene stått stablet på det gamle gutterommet her oppe. Vi har hele tiden tenkt at det skal være plass til bøker på den nye stua nede, og mange ulike bokhyllemuligheter har vært foreslått. Etter å ha tenkt lenge og vel kom vi frem til at vi ville ha en "usynlig" bokhylle på veggen mellom verandadøra og vinduet.


 Skjenken vi kjøpte på auksjonen i sommer har stått på denne veggen inntil nå. Den passer egentlig ikke der, da den er litt for stor. Vi vet ikke helt hvor den skal stå enda, og vi vet heller ikke om vi skal pusse den opp eller la den være som den er=)


En litt kjedelig vegg skal få en enkel og "usynlig bokhylle=)


 Mens jeg heiet på minstemann som spilte fotballcup på søndag, snekret handygubben opp bokhylla. En veldig enkel konstruksjon av hobbyplanker og knekter.


Knektene er på plass=)


Og før fotballlcupen var over var også hyllene satt opp=)




Hylla ble kvistlakket og grunnet i helga, og i dag ble første strøk malt. Samme farge som veggen for å prøve å gjøre den så lite fremtredende som mulig. Fargen som er brukt er helblank Skagen. Et strøk igjen før vi kan plassere bøker, nips og naps i hylla=) Det blir jo det aller morsomste. Foran hylla har vi lyst på en kul stol som skiller seg litt ut. Hvis noen har tips til kule stoler så tar vi gjerne i mot=)

Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen, det er alltid artig med kommentarer=)

Ønsker dere ei fin ny uke=)

Vibeke=)

fredag 16. september 2011

En av de få dagene i året vi ønsker oss leilighet=)

Det er ikke mange dagene i året vi i Kiellandsgata ønsker oss leilighet. I dag kom telefonen om at det første lasset med ved var på vei, og da kjente jeg lysten på leilighet komme snikende. Veden må bæres fra innkjørselsen og kastes inn vinduet til kjelleren, og det er en ganske stor jobb. Følelsen går derimot fort over, og før vi aner ordet av det er vi i gang med å bære, skravle og kose oss ute. Etter mange dager med regn hadde til og med været blitt bra=) Vanligvis pleier småguttene å hjelpe til, men de er småsyke for tiden, og så film i stedet.


Etter at over halvparten av veden var i hus var det klart for kaffe- og tepause. Pause smaker faktisk aller best etter at man har tatt i et tak. Det er veldig koselig å sitte på trappa og skravle=)



Her er det godt å sitte. Bilde er ikke fra i dag, men en annen kveld vi satt på trappa for te og kaffe=)

Vi ønsker alle er strålende helg=)

Vibeke =)

mandag 12. september 2011

Drivhuset nærmer seg slutten=)

Jobbingen med drivhuset har tatt tid. Som det aller meste i Kiellandsgata blir det bare jobbet med når vi har lyst og tid. I perioder går det unna og i andre perioder går det sakte... det handler nok også litt om at vi har vel mange prosjekter på gang samtidig. Både inne og ute, men det er det vi synes er morsomt=)


Taket kan dessverre ikke males før neste år. Det er selvfølgelig litt kjedelig...

I vår sådde jeg asparges og de er nå plantet ut utenfor drivhuset. Jeg har prøvd å lage sandholdigjord, men jeg har en følelse av at den ikke kommer til å bli helt fornøyd. Vi får vente og se om den vil trives=)

En lang rekke med asparges, som er for den tålmodige, og det er i utgangspunktet ikke meg=)



 Fronten ble ferdig i helga. Døra skal selvsagt skrapes og males, så litt jobb gjenstår.


På toppen av muren mot drivhuset skal det etableres et bed med bærbusker og blomster. Vi har lyst til å klippe bærbuskene som en hekk. Vet ikke om det er mulig. Hvis noen har forsøkt det vil vi gjerne vite hvordan det har gått=)

Håper dere har hatt en fin start på uka=)

Vibeke=)


lørdag 10. september 2011

Deilig med sensommer=)

I dag har det vært en nydelig dag i Trondheim, og vi har tilbrakt mer eller mindre hele dagen ute. Det er ikke blitt gjort så mye hus- og hagearbeid i Kiellandsgata de siste dagene. Dagene forsvinner til jobb, småguttenes aktiviteter og andre praktiske gjøremål.


Bedet med espalietrærne er klargjort. Steinene har vi fått av søskenbarnet til gubben som driver gård, og vi er velkomne til å hente enda fler. Det kommer vi helt klart til å gjøre=) Vi liker godt de opphøyde bedene.



Foreløpig er det ikke plantet så mye her. Alt er flyttet fra andre plasser i hagen. Dagliljen har ikke blomstret siden vi plantet den, og vi håper nå at den vil trives bedre i det nye bedet. Vi har valgt å plante noen jordbærplanter her også, av den enkle grunn at det aldri blir nok jordbær i Kiellandsgata=)

Vi har brukt en del tid de siste dagene på å ta opp steinene rundt mange av bedene våre. De har sunket og forsvunnet i gresset. Ble mye bedre etter at vi fikk løftet de opp. Da fikk jeg også ryddet opp i bedene.



Jeg har også plantet ut staudene jeg frøsådde i vår.


Til neste år håper jeg å få søte rosa kjempevalmuer. Hvis jeg lykkes må jeg nok så enda flere.


Akeleiene jeg sådde i vår er det ikke mange igjen av. De aller fleste er spist av snegler... isj! Det er så kjedelig. Heldigvis er det et par igjen, og den ene blomstrer nå og har mange skudd=) Det må jo være et godt tegn.

Ha ei fortsatt fin helg=)

Vibeke

tirsdag 6. september 2011

8 års bryllupsdag=)

I dag er det feiring av bryllupsdag i Kiellandsgata. En helt vanlig tirsdag blir litt spesiell. Først jobb, så følge søte gutter på trening og så god middag og dessert. Trenger ikke mer for å lage en veldig koselig feiring.


Osso Bocco stod på menyen i dag. Ikke fordi vi hadde det da vi giftet oss, men fordi vi synes det er veldig godt=) Vi giftet oss unge og hadde et lav-budsjett-bondebryllup med sodd til middag=) Først med vielse i Logtun kirke, som er en liten og romantisk steinkirke på Frosta. Etterfulgt av middag og fest med familie og gode venner på Seilforeningens hytte på Tautra. Ca 80 gjester var med og feiret den store dagen. En minnerik og morsom feiring=)

I dag hadde vi bringebærpai med vaniljeis til dessert=) På selve bryllupsdagen hadde vi vaniljeis med lune bær. Begge deler er like godt=)

Jeg burde sikkert avsluttet innlegget med en god oppskrift på et vellykket ekteskap, men det har jeg ikke.... vi prøver å bruke energien vår på å skape gode hverdager og gjøre hyggelige ting sammen som familie og sammen med gode venner. Det har fungert veldig godt=)

Ønsker alle en strålende kveld=)

Vibeke=)

fredag 2. september 2011

Helg i finværet=)

Endelig er det helg igjen. Den er alltid etterlengtet. Når uka starter føles det ut som det er lenge til helg, og når fredagen kommer føles det ut som jeg bare har hatt mandag og fredag. Uka går med andre ord veldig fort. Etter at skolen og aktiviteter er startet opp igjen har vi mer enn nok å gjøre i Kiellandsgata.

Da jeg kom hjem fra jobb i dag strålte sola fra mer eller mindre skyfri himmel. Jeg lagde en kopp te og tok fram ei skål med mintsjokolade for å sette meg på verandaen med hagebok, men stolen jeg hadde rigget til hadde i mellomtiden blitt opptatt. Den rampete og veldig søte hunden vår, Nemi hadde kapret mor sin plass.


Det blomstrer fortsatt masse i hagen. De siste dagene har Anemonene kommet=) De er søte, og passer godt til den mørke veggen på garagen.


Den nye og mørke stjerneskjermen jeg plantet i vår, blomstrer også. Den er litt sen, og jeg regner med det er fordi den er nyplantet. Utrolig søt den og, og jeg synes den har en flott farge. Den burde heller vært plantet mot det hvite huset på grunn av den mørke fargen. Mulig den blir flyttet på=)

 Dette er hjertegresset jeg sådde i vår. Trodde ikke den skulle blomstre før neste år, men det ble veldig mye blomster i år også. Vanskelig å få tatt gode bilder av det, så det er ikke lett å se hvordan de ser ut. Søte små hjerteformede blomster i sart farge.
 Her er veldig mange=)
Høstfloksen er også i blomst. Jeg må ærlig innrømme at jeg synes denne har litt glorete farge, men den frisker opp et bed uten andre blomster akkurat nå=)

Tror ikke jeg har vist frem at drivhuset er grunnet. Taket kan dessverre ikke grunnes på grunn av impregnert materialet. Det får vente til neste år. Jeg skulle egentlig ikke plante i bedet før veggen er ferdigmalt, men klarte ikke vente. Det skal bli både blomster og nytte her. Gressløken og timian har fått flytte inn=)

I morgen reiser vi til Røros for ei overnatting. Det blir veldig koselig. Skal bo på hotell og nyte livet, og på søndag skal vi være faddere til en av verdens søteste babyer. Det er et ærefullt og veldig hyggelig oppdrag=)

Ønsker alle ei fin helg=)

Vibeke=)